Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri

Cum aleg furnizorul de servicii poştale

1. Consultă aici lista furnizorilor de servicii poştale autorizaţi de ANCOM. 

Ai posibilitatea să selectezi doar furnizorii din judeţul care te interesează, selectând opțiunea „Filtrează”.

2. Verifică dacă furnizorul ales are oficii poştale (puncte de acces în care poţi depune trimiterea poştalăîn judeţul respectiv.

Accesează Lista punctelor de acces fixe deservite de personal (unde expeditorul poate depune o trimitere poştală) → introdu numele furnizorului sau zona de care eşti interesat (județul, oraşul/comuna sau satul) → selectează opțiunea „Filtrează”.

În acest fel vei afla care sunt adresele la care poţi merge să depui trimiterea poştală, precum şi programul de lucru cu publicul al furnizorului respectiv.

3. Verifică dacă furnizorul pe care doreşti să îl contactezi nu se află într-una dintre următoarele situații:

4. Verifică dacă furnizorul ales este autorizat să furnizeze serviciul poştal pe care îl doreşti.

Accesează Lista furnizorilor poștali autorizaţi → alege judeţul din care urmează să expediezi trimiterea poştală → selectează opţiunea „Filtrează”→ selectează „[…]” pentru a afla mai multe detalii despre furnizorul de care eşti interesat.

Aici vei găsi toate serviciile poştale pe care furnizorul în cauză are dreptul să le furnizeze, precum şi data de la care are dreptul să furnizeze aceste servicii. În plus, vei găsi şi datele de identificare ale furnizorului respectiv: denumirea, adresa, telefonul, faxul, e-mailul, codul unic de înregistrare şi, dacă este cazul, pagina de internet.

Atenție! Faptul că un furnizor de servicii poştale are dreptul să furnizeze un anumit serviciu nu înseamnă că acesta are şi obligaţia să presteze serviciul în cauză. Pentru a verifica dacă furnizorul ales de tine prestează efectiv serviciul dorit, accesează pagina de internet a acestuia sau contactează-l direct.

La alegerea unui furnizor de servicii poştale ţine cont şi de următoarele aspecte:

  • condiţiile de calitate asigurate de aceştia pentru serviciul dorit (în special  timpii de livrare);
  • tarifele percepute pentru serviciile care vă interesează;
  • care sunt condiţiile de acceptare în reţeaua poştală a trimiterilor.