Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri

Prelucrarea datelor personale

Registre ale abonaților
La încheierea contractului ai posibilitatea să alegi dacă datele tale cu caracter personal vor fi sau nu incluse în registre ale abonaților (carte cu numere de telefon, aplicații online etc.). Contractul va conține datele tale de identificare care se vor regăsi în registre ale abonaților, în cazul în care ai optat pentru acest lucru.
Verifică ce conține contractul tău! Dacă ai încheiat un contract și nu ai o clauză referitoare la dreptul tău de a opta pentru includerea/neincluderea datelor tale în registre ale abonaților, ANCOM poate lua măsuri. Vezi cum ne poți transmite o sesizare. Consultă secțiunea Sesizeaza ANCOM!
Baze de date ale datornicilor
De regulă, prin contractele pe care le încheie cu abonații săi furnizorii de telefonie își rezervă dreptul de a transmite datele abonaților unor firme de recuperare a debitelor sau de a le introduce într-o bază de date, în cazul în care abonații înregistrează datorii (de exemplu, Preventel).
Astfel de situații vizează modul în care furnizorii prelucrează datele cu caracter personal ale abonaților lor.
În cazul în care dorești să faci o reclamație cu privire la acest aspect, adresează-te Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.