Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri

Accesul la servicii și aplicații

În principiu, toate serviciile/conținutul/aplicațiile accesibile prin intermediul serviciului de acces la internet trebuie să fie tratate în mod egal, indiferent de conținutul comunicării, tipul serviciului sau aplicației, sau de cine este expeditorul și receptorul.

Dreptul utilizatorilor finali de a accesa și distribui orice servicii și conținut este protejat prin prevederile REGULAMENTULUI (UE) 2015/2120, care stabilește măsuri privind accesul la internetul deschis, interzicând tratamentul discriminatoriu al traficului de internet pe teritoriul Uniunii Europene, al diferitelor blocări sau încetiniri ale acestuia.

Singurele excepții permise se referă la măsurile temporare și rezonabile de gestionare a traficului aplicate de furnizori, cu condiția ca acestea să fie transparente, nediscriminatorii, proporționale și să aibă la bază considerații tehnice de calitate a serviciului de acces la internet.

Ce, cum și unde reclami

Dacă un furnizor îți limitează accesul la anumite servicii sau aplicații, ANCOM poate lua măsuri. Pentru a vedea cum ne poți transmite o sesizare consultă secțiunea Sesizează ANCOM!