Cookies management by TermsFeed Cookie Consent

Cartela preplătită pentru internet

Cartela preplătită pentru internet are avantajul că îți permite să controlezi mai bine cât plătești pentru serviciul de internet. De asemenea, ofertele sunt mai dinamice și poți alege cu ușurință acea ofertă adaptată nevoilor tale.

Ceea ce probabil nu știai despre cartele este faptul că și în acest caz închei un contract cu un furnizor, chiar dacă nu semnezi niciun document.

În acest caz contractul este oferta de care beneficiezi când cumperi cartela împreună cu acel document care cuprinde termenii și condițiile generale de furnizare a serviciilor, ambele disponibile pe site-urile și în centrele furnizorilor. Ca și în cazul abonamentelor, contractul trebuie să conțină o serie de clauze minime impuse prin lege.

Faptul că ți-ai activat cartela și utilizezi serviciul presupune acordul tău implicit cu oferta și termenii și condițiile generale de furnizare a serviciului.

Asigură-te că îți cunoști drepturile și obligațiile! Solicită-i furnizorului contractul!

Atenție!

Cartela de internet are o anumită  perioadă de valabilitate din momentul activării. În perioada de valabilitate, poți naviga pe internet în limita creditului disponibil sau a traficului de date inclus. După terminarea perioadei de valabilitate începe, de regulă, perioada de grație.

În perioada de grație se pot efectua reîncărcări și, astfel, se extinde și perioada de valabilitate.

Dacă perioada de grație a expirat iar perioada de valabilitate a cartelei nu a fost prelungită prin reactivarea unei opțiuni sau încărcare cu credit, numărul va fi deconectat automat din rețea.

Ce, cum și unde reclami

Dacă furnizorul nu respectă contractul te poți adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor! În această situație, ANCOM poate oferi consiliere și mediere, neputând însă sancționa furnizorul.

În cazul în care contractul tău nu conține clauzele minime menționate mai sus, ANCOM poate lua măsuri. Vezi cum ne poți transmite o sesizare. Consultă secțiunea Sesizează ANCOM!