Suspendarea furnizării serviciului

Furnizarea serviciului de telefonie poate fi suspendată pe parcursul derulării contractului.
 
La cererea ta
Unii furnizori le oferă clienților lor posibilitatea de a solicita suspendarea serviciului pentru o perioadă limitată.
Posibilitatea de a solicita suspendarea temporară a serviciului și condițiile realizării acesteia trebuie sa fie specificate în contractul pe care l-ai încheiat cu furnizorul tău. Dacă ești interesat de această facilitate, verifică unde și cum trebuie să depui cererea, care este perioada maximă pentru care poți solicita suspendarea furnizării serviciului, dacă această perioadă va prelungi proporțional durata contractuală inițială, în ce condiții se realizează reconectarea, dacă se percep taxe pentru reconectare etc.
 
Din inițiativa furnizorului
În anumite situații, precizate în contract, furnizorul poate decide să îți suspende furnizarea serviciului. De regulă, suspendarea serviciului poate fi cauzată de neplata facturilor în termenul indicat în contract, de existența unui risc asupra securității rețelei sau de nerespectarea altor obligații contractuale. Contractul trebuie sa conțină cel puțin următoarele informații referitoare la suspendare: în ce cazuri poate fi suspendată furnizarea serviciilor, eventualele consecințe ale suspendării asupra celorlalte drepturi și obligații contractuale, precum și în ce condiții se poate relua furnizarea serviciului (de exemplu, după plata la zi a facturilor și a unei taxe de reconectare).
 
Ce, cum și unde reclami
 
Dacă furnizorul nu își respectă obligațiile contractuale referitoare la suspendarea furnizării serviciului te poți adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.  În aceasta situație, ANCOM poate oferi consiliere și mediere, dar nu poate sancționa furnizorul.
 

Dacă ai încheiat un contract în care nu sunt precizate condițiile de suspendare a furnizării serviciului deși furnizorul oferă această facilitate sau își exercită acest drept, ANCOM poate lua măsuri. Vezi cum ne poți transmite o sesizare. Consultă secțiunea Sesizează ANCOM!